بررسی رابطه بین تنهایی و اعتیاد و مراجعه به مراکز کمپ ترک اعتیاد

طبق گفته پزشکان و روانشناسان کمپ ترک اعتیاد ارتباط تنگاتنگی بین احساس تنهایی داشتن و اعتیاد به مواد مخدر و الکل وجود دارد و چون افراد بر غلبه بر این حس و گرفتن انرژی و مود (mood) بهتر و بیشتر، از این روش های ناسالم استفاده می کنند دچار اعتیاد خفیف تا شدید شده که بخش زیادی از مراجعین را تشکیل می دهند.


مراجعه افراد به کمپ ترک اعتیاد که به دلیل تنهایی دچار اعتیاد شده اند

در ابتدا باید بگوییم که از نظر متخصصین و پزشکان مراکز و کمپ ترک اعتیاد، منظور از تنهایی چیست؟ تنهایی اغلب به حالتی گفته می شود که فرد احساس منفی از وجود داشتن دارد با اینکه گاهی اوقات برای انرژی گرفتن مجدد مقداری تنهایی لازم است. طبق مطالعه ای که در دانشگاه هاروارد انجام گرفته مشخص شد که بین 25 تا 60% آمریکایی های مسن تر از تنهایی رنج می برند. مطالعه دیگری که روی نسل جوانتر انجام شد مشخص کرد که 79% نسل زِد یا زومرها (Generation Z)، سن بین 18 تا 22 سال، احساس تنهایی می کنند و ثانیا اینکه 71% نسل هزاره هم احساس تنهایی دارند.

ارتباطی که بین تنهایی و اعتیاد وجود دارد همان چیزی است که این افراد در طی این دوران احساس می کنند. تنها بودن و احساس تنهایی کردن اساسا با هم متفاوت بوده و اثرات متفاوتی روی ذهن، بدن و احساسات ما می گذارند. علاوه بر این تنها بودن را می توان اینطوری تصور کرد که فردی سالم برای دور شدن از زندگی پر از استرس خود قصد دارد مدتی تنها باشد. مثلا تنهایی به پارک می روید و از مناظر اطرافتان لذت می برید. حالت و مود شما کاملا شاد و سرزنده است و به جای اینکه احساس تنهایی داشته باشید احساس بسیار خوب و اجتماعی بودن دارید.

در مقابل هم می توان در یک رابطه بود ولی به خاطر نبود ارتباط کافی احساس تنهایی و غم و اندوه داشت. احساس تنهایی کردن اغلب با حس تنها شدن و احساس یک فقدان یا پوچی و تهی بودن درونی است که باید پر شود. در واقع یک وضعیت و حالت ذهنی است که باعث می شود فرد احساس طرد شدگی، مورد عشق و محبت واقع نشدن، حذف شدگی و محروم شدگی، نادیده گرفته شدن و بی اعتبار بودن داشته باشد. به عنوان مثال افرادی که احساس تنهایی دارند شاید بخواهند که با دیگران صحبت و ارتباط داشته باشند اما به خاطر غم و اندوه درونی، اضطراب، افسردگی یا افکار منفی و سایر فاکتورها، ارتباط برقرار کردن با دیگران برایشان خیلی سخت شود و در چرخه ای از انزوا و درد باقی بمانند.

اعتیاد و تنهایی
طبق گفته پزشکان کمپ ترک اعتیاد، ارتباط تنگاتنگی بین اعتیاد و تنهایی وجود دارد


تنهایی چطور روی سلامتی و تندرستی اثر می گذارد؟

تنهایی روی تجربه های اجتماعی، احساس روحی و روانی وجود داشتن فرد، سلامت روان و بدن اثر می گذارد. طبق گفته مجله Psychology Today احساس تنهایی داشتن یک عامل خطر برای بروز افسردگی، دیابت نوع 2، آرتروز، تضعیف سیستم ایمنی، نداشتن خواب کافی و افزایش استرس است.
طبق گفته پزشکان کمپ ترک اعتیاد حیات نو، احساس تنهایی داشتن باعث بروز اعتماد به نفس پایین، رفتارهای ضد اجتماعی، عملکرد ضعیف سیستم قلبی – عروقی، اضطراب، عملکرد ضعیف مغز، افزایش مصرف سیگار، افزایش احتمال اعتیاد به الکل یا سوء مصرف مواد، حافظه ضعیف، افکار خودکشی یا اقداماتی جهت خودکشی و افزایش نرخ مرگ و میر نمی شود. از طرفی هم کسانی که احساس تنها بودن می کنند از حمایت اجتماعی کافی برای غلبه بر حس و حال ضعیف و بی انرژی خود و احساس کامل بودن برخوردار نیستند.
در نهایت باید به این نکته هم اشاره کنیم که به خاطر وضعیت کرونا و انزوایی که به خاطر قرنطینه به وجود آمده، کسانی که تجربه تنهایی را دارند شاید دوره های افسردگی، اضطراب یا غم و اندوه و انزوا در آن وخیم تر شود. در چنین شرایطی این افراد برای اینکه حس خوبی داشته باشند به روش های ناسالم روی می آورند مثل مصرف داروهای مخدر و الکل.


ترک اعتیاد در کمپ
پزشکان کمپ ترک اعتیاد بارها روی مسأله اثرات منفی تنهایی روی سلامتی و تندرستی تأکید کرده اند

 

چه ارتباطی بین احساس تنهایی داشتن و اعتیاد وجود دارد؟

طبق گفته پزشکان کمپ ترک اعتیاد تهران به خاطر اینکه تنهایی احتمال بروز افسردگی و اعتماد به نفس پایین را افزایش می دهد، احتمال اینکه این افراد تصمیم بگیرند به روش های ناسالم با این حالت مقابله کنند زیاد است. احساس تنهایی و اعتیاد در بسیاری از کسانی که دچار اختلال سوء مصرف مواد هستند ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

به وضعیتی که افراد از مواد خطرناک برای مقابله با چالش هایی مثل افسردگی، اضطراب و تروما استفاده می کنند، اختلالات همزمان یا چند ابتلایی گفته می شود. مثلا کسانی که دچار اختلال تنهایی هستند خیلی راحت در دام اعتیاد به الکل می افتند چرا که طبق مطالعه علمی که توسط ژورنال Aging and Health منتشر شد، تنهایی به عنوان یک عامل خطر یا ریسک فاکتور برای اعتیاد به الکل یاد شده است. از طرفی هم در این مطالعه مشخص شد که مصرف الکل در سنین بالاتر رایج تر است. در مطالعه دیگری مشخص شد که 65% افراد 45 سال به بالا که با اعتیاد به دارو یا الکل تشخیص داده شدند، احساس تنهایی داشتند. جالب اینجاست، افرادی که دچار اعتیاد به مواد مخدر یا الکل شده اند اغلب برای اینکه این وضعیت را از کسانی که دوستشان دارند یا رفیقان خود مخفی کنند، تصمیم می گیرند که از آنها دور باشند که به مرور زمان برای غلبه بر احساسات تنهایی خود، از بقیه بیشتر دور می مانند. در نتیجه برخی افراد برای اینکه طی یک بازه زمانی کوتاه به راحتی و آرامش برسند از الکل و مواد مخدر استفاده می کنند.

اضافه کنیم که برخی داروها مثل کوکائین و متامفتامین در این دوران بیشتر مورد استفاده می گیرد تا انرژی بیشتری بگیرند و مود خوبی داشته باشد و با گرفتن احساس سرخوشی با افسردگی مبارزه کنند. وقتی فرد وابسته به این داروها می شود فورا باید به کمپ ترک اعتیاد اجباری برده شود تا ذهن و بدن این فرد از این داروها رها شده و جلوی خطر کشته شدن یا اوردوز گرفته شود.

کمپ ترک اعتیاد مکانی برای ترک افراد از روش های ناسالم برای غلبه بر احساس تنهایی
کمپ ترک اعتیاد مکانی برای ترک افراد از روش های ناسالم برای غلبه بر احساس تنهایی

 

احساس تنهایی و اعتیاد به الکل

وقتی یک فرد برای تسکین حالت تنهایی یا افسردگی خود اقدام به نوشیدن الکل می کند، در واقع احساس تنهایی خودش را بیشتر می کند. ضمن اینکه بعد از چند بار مصرف حد آستانه فرد بیشتر می شود و هر بار باید بیشتر مصرف کند. کسانی که هر بار 2 یا 3 مرتبه الکل می خورند خیلی زود به مرحله ای می رسند که برای داشتن همان حس سرخوشی باید الکل قویتری مصرف کنند یا تعداد دفعات الکل خوردن را بیشتر کنند.
حتی می تواند وضعیت خیلی بدتر از این شود به نحوی که در زنان به 4 بار الکل خوردن یا حتی بیشتر در طی 2 ساعت و برای مردان به 5 بار الکل خوردن یا بیشتر در طی 2 ساعت برسد. با اینکه دلیل الکل خوردن در بین افراد مختلف متفاوت است اما احساس تنهایی داشتن آنها را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد و افراد باید از ارتباط نزدیک بین احساس تنهایی و اعتیاد به خوبی مطلع باشند.
الکل خوردن احساس مستی و سرخوشی را به مرور با مصرف بیشتر، کاهش می دهد تا زمانی که افراد الکل بیشتری بخورند. مثلا کسانی که عادت دارند که به شکل تفریحی یا فقط برای بازه زمانی کوتاه مشروبات الکلی مصرف کنند، پس از مدتی مجبور به افزایش مصرف روزانه می شود.
از طرفی چون الکل باعث تغییر ساختار شیمیایی مغز می شود، ترک مصرف طولانی مدت الکل را خیلی سخت خواهد کرد. همچنین چون علائم ترک الکل مثل کاهش میل و علاقه باطنی، حال تهوع، استفراغ و توهم بسیار سخت و هولناک است بسیاری از افراد به سمت قطع مصرف آن نمی روند و باز هم الکل مصرف می کنند. اگر کسی معتاد به مصرف داروهایی مثل زاناکس یا کوکائین یا هر نوع ماده به شدت اعتیادآور دیگری باشد، نهایتا متوجه خواهد شد که ترک کردن یا قطع مصرف یکباره آن کار بسیار سختی است.

اگر خودتان یا کسی که دوستش دارید قربانی اختلال مصرف الکل یا سوء مصرف داروهای مخدر شده، پزشکان کمپ ترک اعتیاد حیات نو برای کمک به شما با بهترین متدهای روز دنیا و کادری حرفه ای در خدمت شما هستند. با اینکه غلبه بر حس تنهایی و اعتیاد کار سختی است اما در این کمپ ترک اعتیاد امکان پذیر است. کادر درمانی پزشکی بسیار حرفه ای ما نوع اختلال و سوء مصرف شما را مشخص کرده و کمک های درمانی که نیاز دارید را شروع می کنند و حتی در صورت نیاز مشاوره های درمان درمانی رایگان نیز برای ارتباط برقرار کردن با سایرین انجام خواهند داد.


پزشکان متخصص در کمپ ترک اعتیاد مجهز حیات نو آماده کمک به شما عزیزان هستند
پزشکان متخصص در کمپ ترک اعتیاد مجهز حیات نو آماده کمک به شما عزیزان هستند

به مشاوره نیاز دارید ؟ با ما تماس بگیرید